12. May, 2021.

U Srbiji od 1. januara samo gorivo evropskog standarda

Objavljeno u Saznanja
Pročitano 934 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Članice Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS) spremno dočekuju 1. januar 2013. kada će sa srpskog tržišta nestati goriva koja ne zadovoljavaju evropske standarde, saopštilo je danas to udruženje.

Kako se ističe, u skladu s propisima koji od naredne godine dozvoljavaju samo prodaju derivata "evro" 5 kvaliteta kompanije članice UNKS će ponudu goriva u Srbiji usaglasiti s ponudom koja je na raspolaganju vozačima širom Evrope.

U tom udruženju su naftne kompanije EKO Srbija, OMV Srbija, Intermol, JP Transnafta, Petrobart, Naftahem (Naftaćem), Ina, Standard gas, Lukoil Srbija i Spid (Speed).

Te kompanije će, navodi se, vozačima u Srbiji osim ekološki prihvatljivih goriva s izuzetno restriktivnim količinama aromata i sumpora, kao što su "evrodizel", benzin "evropremijum BMB 95" i "autogas", veoma brzo ponuditi i više vrsta visokooktanskog i aditiviranog, odnosno goriva poboljšanog kvaliteta.

Na jučerašnjoj Skupštine Udruženja naftnih kompanija Srbije, na kojoj su tom udruženju pristupili Lukoil Srbija i Spid, ocenjeno je da kompanije UNKS-a koje sada imaju još značajniji udeo u ukupnom prometu goriva očekuju da će im se u borbi za sistemsko uredjenje tržišta derivate nafte uskoro pridružiti i Naftna industrija Srbije.

Izvor: Beta

Branislav Vila

Montaža, montaža, montaža! Ceo život je jedna velika montaža :)

Adresa sajta www.vila.rs

Najnovije od Branislav Vila

PokloniIOtpadSkloni