25. Jun, 2024.

Održana serija predavanja projekta "Mala škola uštede energije" u Jasenovu Istaknut

cefix cefix cefix
Objavljeno u Aktivnosti
Pročitano 791 puta
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

U sklopu pokrajinskog projekta "Mala škola uštede energije" u Osnovnoj školi "Đorđe Maletić" u Jasenovu, održana je serija predavanja na temu uštede energije. Partnerstvo za teritorijalni ruralni razvoj "SELO PLUS" je nosilac ovog projekta uz podršku Centra za energetsku efikasnost “Cefiks” iz Vršca. U prepunoj učionici, održana su dva predavanja: "Ušteda energije u domaćinstvu" i "Alternativni izvori energije”.

Nakon kratkog uvoda i informativnog pregleda svih projekata od 2012. godine na temu uštede energije, prikazan je nastavni film kao pilot projekat svih filmski obrađenih tema. Potom je usledila prezentacija o alternativnim izvorima energije koja je privukla posebnu pažnju učenika.

Cilj ovog projekta je edukacija o primeni praktičnih mera i aktivnosti na uštedi energije, kao i o mogućnostima korišćenja alternativnih izvora energije.

Ovakve inicijative imaju za cilj podizanje svesti o važnosti efikasnog korišćenja energije i promovisanju alternativnih izvora energije, te su od izuzetnog značaja za edukaciju mladih i njihovih porodica o očuvanju životne sredine.

Branislav Vila

Montaža, montaža, montaža! Ceo život je jedna velika montaža :)

Adresa sajta www.vila.rs
PokloniIOtpadSkloni