25. Jun, 2024.

REALIZACIJA POKRAJINSKOG PROJEKTA

Objavljeno u Aktivnosti
Pročitano 633 puta
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Nakon izvesnog vremenskog kašnjenja, koje je nastalo zbog objektivnih razloga, počela je realizacija pokrajinskog projekta pod nazivom „Mala škola uštede energije“. Nosilac projekta je organizacija za ruralni razvoj „SELO PLUS“ koja će do kraja kalenarske godine održati prigodna predavanja sa projekcijom različitih nastavnih filmova na istu temu za učenike viših razreda nekoliko osnovnih škola grada Vršca i susednih opština.

Prvo predavanje, sa dva tematska sadržaja: „Štednja od malih nogu do duboke starosti“ i „Obnovljivi izvori energije“, održano je u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ u Pavlišu ( 15.12.2023. ) uz prisustvo nešto većeg broja učenika, sa nastavnim filmom o uštedi energije i sa prezentacijom o obnovljivim izvorima energije.

Osnovni cilj projekta je unapređenje saznanja učenika osnovnih škola seoskih sredina o energetskoj efikasnosti. Deca u seoskim sredinama ređe se susreću sa pojmovima i aktivnostima iz oblasti energetske efikasnosti. Specifičan cilj projekta je unapređenje znanja o štednji energije tokom čitavog života i kako provoditi efikasne mere uštede energije na selu. Ciljna grupa u realizaciji projekta, pored učenika osnovnih škola, su i stariji sugrađani, odnosno njihovi roditelji, koji su zainteresovani za provođenje praktičnih mera i aktivnosti na uštedi energije.

Projekat „Mala škola uštede energije“ biće realizovan do početka zimskog raspusta kroz nekoliko prigodnih  predavanja u seoskim osnovnim školama na teritoriji partnerstva „SELO PLUS“, koja se prostire i na susedne opštine, kao što su Bela Crkva i Plandište.

Hasan Helja


Čovek je biće prakse!

Adresa sajta www.cefix.rs
PokloniIOtpadSkloni