25. Jun, 2024.

Održana serija predavanja projekta "Mala škola uštede energije" u Velikoj Gredi Istaknut

cefix cefix cefix
Objavljeno u Aktivnosti
Pročitano 726 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Održano je drugo predavanje u sklopu pokrajinskog projekta "Mala škola uštede energije" u Osnovnoj školi "Jovan Sterija Popović" u Velikoj Gredi. Partnerstvo za teritorijalni ruralni razvoj "SELO PLUS" je nosilac ovog projekta, uz podršku Centra za energetsku efikasnost "Cefiks" iz Vršca.

U prepunoj učionici, održana su dva predavanja: "Ušteda energije u domaćinstvu" (Hasan Helja) i "Alternativni izvori energije" (Miroslav Stupar), dok je uvodničar bio Slaviša Maksimović, koji je ujedno i koordinator ovog projekta.Nakon kratkog uvoda i informativnog pregleda svih projekata od 2012. godine na temu uštede energije, prikazan je nastavni film kao pilot projekat svih filmski obrađenih tema. Potom je usledila prezentacija o alternativnim izvorima energije koja je privukla posebnu pažnju učenika.

Cilj ovog projekta je edukacija odabranih ciljnih grupa (učenici i njihovi roditelji) o primeni praktičnih mera i aktivnosti na uštedi energije, kao i o mogućnostima korišćenja alternativnih izvora energije.

Ovakve inicijative imaju za cilj podizanje svesti o važnosti efikasnog korišćenja energije i promovisanju alternativnih izvora energije, te su od izuzetnog značaja za edukaciju mladih i njihovih porodica o očuvanju životne sredine.

Poslednji put izmenjeno četvrtak, 21 decembar 2023 10:59
Branislav Vila

Montaža, montaža, montaža! Ceo život je jedna velika montaža :)

Adresa sajta www.vila.rs
PokloniIOtpadSkloni