21. Oct, 2020.

Zeleni Srbije: Reagovanje na izjavu prvog potpredsednika Vlade o GMO

Objavljeno u Saznanja
Pročitano 1229 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Izjava da se u Srbiju uvozi GMO meso prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića na sednici Skupštine Srbije prilikom odgovora na poslanička pitanja (četvrtak 26.12.2013) je neodgovorna, i pravi primer bezobzirnosti i cinizma pojedinaca na vlasti. Ovakav manir sve više postaje pravilo u novijoj političkoj praksi i političkom govoru. Prvi potpredsednik može da ima lično mišljenje o GMO, ali Zakon mora da sprovodi, kao neko ko je od građana izabran u vrh izvršne vlasti. Umesto da obezbeđuje angažman inspekcija i javne kontrole kvaliteta hrane na GMO, on se zalaže za uvoz GM sojine sačme.

Prvi potpredsednik zna da se uvozi meso životinja hranjenih sa genetski modifikovanom sačmom i ne čini ništa. Zašto se ti ljudi ne uhapse i procesuiraju? Ovakvo ponašanje zamenika Premijera stavlja ga u red neodgovornih kreatora režima lične vlasti koji građanima Srbije mogu da nanesu teže štete većih razmera.

Dozvoljavanje uvoza i prometa GMO i proizvoda od GMO nije u skladu sa voljom građana i građanki Srbije koji su u prethodne tri godine borbe Zelenih Srbije za Srbiju bez GMO bezrezervno podržali sve akcije. Takođe nije ni u skladu sa voljom lokalnih vlasti preko 90 opština i gradova u Srbiji koji su proglasili svoje teritorije za teritorije bez GMO.

Zeleni Srbije zahtevaju da se istraže sve tvrdnje pojedinaca koji su u prethodnom periodu izneli informacije o uvozu i korišćenju GMO i proizvoda od GMO u Srbiji. 

Izjavu prvog potpredsednika Vlade RS možete pronaći ovde:
http://www.otvoreniparlament.rs/2013/12/26/529088/


Branislav Vila

Montaža, montaža, montaža! Ceo život je jedna velika montaža :)

Adresa sajta www.vila.rs
PokloniIOtpadSkloni