04. Dec, 2020.

Prva južnobanatska solarna elektrana

Objavljeno u Saznanja
Pročitano 3372 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Preduzeće PetazeWind d.o.o počelo je 1.10.2013. godine, pripremu industrijskog krova za izgradnju prve solarne elektrane na području Južnog banata, na teritoriji opštine Alibunar, čiji će kapacitet u prvoj fazi biti 30 kilovata (kW) i u koju se planira ulaganje veće od 40000 evra.

Reč je o prvom projektu ove vrste na našem području čiji su investitori građani Republike Srbije i koji će biti realizovan zahvaljujući stručno osposobljenom timu firme PetazeWind d.o.o, koja se reklamira pod simpatičnim i prepoznatljivim brendom na trzištu parenasunce.com

Šta je potrebno za mrežni fotonaponski sistem?

1. Solarni paneli na vašem krovu pretvoriće sunčevo svetlo u jednosmernu struju.

2. Mrežni invertor. Jednosmena struja proizvedena putem solarnih panela se putem invertora pretvara u naizmeničnu struju kompatibilnu sa strujom u javnoj mreži.

3. Brojilo električne energije. Brojilo umreženog sistema instalirano je pored postojećeg brojila električne energije. Ono meri količinu električne energije u kWh koji se puštaju u javnu mrežu i pokazuje koliko je proizvedeno električne energije putem fotonaponskog sistema.

4. Period isplativosti ovakvog fotonaponskog sistema je od 3 do 5 godina.


Reč investitora:

Naša solarna elektrana u Banatskom Karlovcu imaće ukupno 126 solarnih panela čiji će proizvodni kapacitet iznositi 28.9 kilovata(kWh). Planirano je da se radovi obave veoma brzo i da nova elektrana započne sa radom već početkom decembra ove godine. Drago mi je da u ovaj projekat ulazimo zajedno sa firmom PareNaSunce, koja nam je zahvaljujući svom razumevanju i stručnosti na polju ulaganja u obnovljive izvore energije, od samog početka bila velika podrška u pripremi čitavog projekta, ali i u donošenju tako krupne investicione odluke. Sa ekološke tačke gledišta, bitno je napomenuti, da svaki kilovat električne energije, koji proizvede ovakva solarna elektrana, smanjuje količine ugljen dioksida CO2, koji ispuštaju u atmosferu proizvođači električne energije u termo elektranama.

Kontakt:
060/089-11-99 Želimir Ivanović
013/652-139

www.parenasunce.com

 


Poslednji put izmenjeno utorak, 19 novembar 2013 08:48
Branislav Vila

Montaža, montaža, montaža! Ceo život je jedna velika montaža :)

Adresa sajta www.vila.rs
PokloniIOtpadSkloni