20. Oct, 2019.

Reprogram i za dug za krađu struje

Objavljeno u Saznanja
Pročitano 2190 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Tagovano

Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine najavilo je danas da će uputiti pismo poslovodstvu i Upravnom odboru EPS, u kome će preporučiti da se u reprogram uključe i dugovanja građana nastala kroz neovlašćenu potrošnju električne energije.

Na današnji prijem kod ministra energetike Zorane Mihajlović, došao je veliki broj građana koji su, iz subjektivnih i objektivnih razloga, pribegli nelegalnom priključenju, ali su pokazali spremnost da dug za neovlašćenu potrošnju plate, za šta postoje zapisnici u elektrodistribucijama, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Odluka Upravnog odbora EPS-a o trećem, finalnom reprogramu duga za struju, ne daje mogućnost takvim dužnicima da reprogramiraju dug pod uslovima aktuelnog reprograma, već im nudi otplatu u značajno manjem broju rata.

„Budući da je veliki broj ovakvih kupaca i ranije pokazao spremnost da dug izmire, smatramo da bi u okviru finalnog reprograma dugovanja za potrošenu struju, koji traje do 30. novembra, omogući i ovakvim dužnicima da plate dug pod povoljnijim uslovima“, saopštilo je Ministarstva energetike.

Izvor: Novine Novosadske

Branislav Vila

Montaža, montaža, montaža! Ceo život je jedna velika montaža :)

Adresa sajta www.vila.rs

Budi u toku!

Da biste primali redovna obaveštenja prijavite se na mejling listu.

PokloniIOtpadSkloni