17. Jan, 2021.

Održan sedmi Supernatural festival

Pročitano 4327 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sedmi Supernatural festival 2013 održan je na Adi Huji, 21. aprila. Prema procenama organizatora, obeležavanje Svetskog dana planete posetilo je više od sedam hiljada ljudi. Besplatan ulaz imali su roditelji s decom i svi koji su donirali odeću Crvenom krstu Beograda na ulazu. Prema procenama Crvenog krsta, donirano je oko deset hiljada odevnih predmeta.

- Do sada je šest kombija prevezlo odeću, a biće potrebno još toliko da bismo sve preneli. Neki su donosili i kofere pune garderobe. Sve u svemu odziv je bio odličan i distribuiraćemo odeću onima kojima je najpotrebnija - kaže Slavica Mejsić iz Crvenog krsta.

U Zelenoj učionici posetioci su mogli da učestvuju u diskusijama o revitalizaciji Ade Huje, ekoturizmu u Srbiji i kulturi hrane. Organska hrana mogla je da se kupi na Zelenoj pijaci gde su se našli autentični srpski proizvodi poput Homoljskog meda, Futoškog kupusa, Gledićke rakije i Leskovačkog ajvara.

- Imamo integralnu tortilju od spelte sa namazom od nauta, mediteranskog bilja i sezonskom salatom. Često se ljudi začude kako je moguće da je hrana tako ukusna, a nema ni mesa, ni sira, ni majoneza - rekla je Snežana Jandrlić, koja ima svoj štand od osnivanja festivala.

Grin komjuniti činili su štandovi posvećeni promociji zelenih projekata, WWF, Biološki i Geografski fakultet, FUTURA fakultet za primenjenu ekologiju, Beogradski Festival Cveća i drugi.

Supernatural se ranije održavao u Botaničkoj bašti i na Košutnjaku. Prošle godine je premešten na Adu Huju, nekadašnju deponiju, jer, kako kažu organizatori, cilj festivala je da realizuje neki konkretan cilj.

- Ovde je ekosistem bio potpuno narušen, a cilj Supernaturala je da ga revitalizuje. Umesto nekadašnje deponije, sada ovde imamo zasađeno 150 stabala. Plan je da u narednih nekoliko godina ovde dobijemo park sa mnogo drveća - rekao je osnivač festivala Srđan Stanković.

On je dodao da je svest o problemu ekologije povećana, međutim, trebalo bi još da se napreduje.

- Najveća deponija je duboko u našim mozgovima, tako da je potrebno čišćenje naše svesti, što Supernatural radi, a konkretan cilj je revitalizacija Ade Huje - dodao je on.

U okviru muzičkog programa festivala ove godine su nastupili hor Čarolija, ZAA, didžej Havijer Rejes, Kanda Kodža i Nebojša i Blok aut.

- Muzika je ovde samo da upotpuni program koji je stvarno ozbiljan i nosi ozbiljnu poruku - kaže Oliver Nektarijević iz KKN-a

Poljoprivredna škola "Vršac" - Vršac

Poljoprivredna škola u Vršcu osnovana je davne 1921. godine i od tada u njoj se obrazuju i vaspitavaju mlade generacije za uspešno obavljanje poslova u struci.


Kontakt:
Poljoprivredna škola "Vršac", Arhitekte Brašovana 1, 26300 Vršac
Telefon: +381 13 805 058 (sekretar), +381 13 805 059 (direktor)
Tel/Fax: +381 13 807 589 (računovodstvo)

PokloniIOtpadSkloni