25. Oct, 2020.

Faze u izgradnji solarnog kolektora - Power point prezentacija

Pročitano 2680 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ideja za gradnju solarnog kolektora došla je spontano u razgovoru sa Branislavom Vila, sa kojim sam pre desetak godina pravio zanimljive emisije iz oblasti primenjene elektronike na jednoj lokalnoj televiziji. Koristili smo VHS tehniku, jer se digitalna tehnika tek počela koristiti. Od pet snimljenih emisija sačuvano je dosta materijala koji se danas koristi u nastavi fizike u nekim osnovnim školama u Vojvodini.

Branislav je predložio da se realizuje jedan ozbiljniji projekat na korišćenju solarne energije, a konačna odluka o tome pala je na jednom od sastanaka “CEFIX-a”, jer su se u međuvremenu našli izvori finansiranja, a to su namenska sredstva AP Vojvodina i SO-e Vršac. Prihvaćena je ideja da kolektor grade učenici jedne osnovne i jedne srednje škole, a to su Osnovna škola “Žarko Zrenjanin” Izbište i Srednja tehnička škola “Nikola Tesla” Vršac.

Upravo ste pročitali deo prezentacije koju je pripremu gospodin Hasan Helja. Kompletnu prezentaciju možete preuzeti iz priloga i upoznati se sa fazama kroj koje je zajedno sa svojim učenicima prošao prilikom izgradnje solarnog kolektora.

Preuzmite priloge:
Marinel Cuculj

Sve se može ako se hoće!

Adresa sajta www.clickman.rs
Više iz ove kategorije ZAVRŠEN SOLARNI KOLEKTOR »
PokloniIOtpadSkloni