25. Oct, 2020.
Objavljeno u EKO BIKE TAXI
Pročitano 3409 puta
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Centar za energetsku efikasnost “Cefix“ počeo je sa realizacijom projekta „Eko bajk taksi“. Cilj projekta je jačanje svesti o značaju zaštite i očuvanja životne sredine, učešće javnosti, ušteda energije, poboljšanje eko turističke ponude, direktno zapošljavanje mladih do 30 godina starosti. Projekat je vredan 170 hiljada dinara, od čega 120 hiljada dinara finansira Pokrajinski sekretarijat, a „Cefiks“ učestvuje sa 50 hiljada dinara sopstvenih sredstava.

Izrada tricikla poverena je firmi „Gojković bike“ iz Požege, a pored same izrade tricikla, planirana je promocija ovakve vrste prevoza, podela flajera, kao i izrada promotivnog filma projekta. Sama kampanja i projektne aktivnosti se sastoje od organizovanja javnog prevoza triciklom od strane angažovanih projektnih partnera uglavnom volontera, a u kasnijem periodu i nezaposlenih osoba kojima bi uslužna vožnja mogla biti izvor prihoda.

Ovaj projekat Pokrajinskog sekretarijata i sam tricikl poslužiće kao pilot projekat i na osnovu njega će se pisati veći i obimniji projekat, uz izradu punog poslovnog plana o pokretanju vlastitog biznisa u ekološkom turizmu, odnosno samozapošljavanje.

Branislav Vila

Montaža, montaža, montaža! Ceo život je jedna velika montaža :)

Adresa sajta www.vila.rs
PokloniIOtpadSkloni