01. Dec, 2020.

izgradnja mreže punjača za elektromobile u vojvodini

Objavljeno u Saznanja
Pročitano 1093 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kompanija "Elektrovojvodina" i novosadski Fakultet tehničkih nauka pokrenuli su projekat izgradnje infrastrukture mreže punjača za elektromobile na području cele Vojvodine, saopšteno je danas iz te kompanije.

Saradnja obuhvata izradu idejnog projekta i biznis plana za realizaciju infrastrukture mreže punjača za elektromobile, navodi se u saopštenju.

- Reč je o infrastrukturi budućnosti sa kojom "Elektrovojvodina" daje značajan doprinos zaštiti životne sredine i primeni najčistije, najplemenitije energije u funkciji zadovoljavanja dnevnih potreba i maksimalnog uređenja energetskog bilansa sa aspekta smanjenja potrošnje fosilnih goriva - objašnjava se u saopštenju.

Dodaje se da je "Elektrovojvodina" u ovom trenutku spremna da omogući proces korišćenja elektropunjača i naplate, pošto ima koncepciju i tehnologiju kojom može obezbediti daljinsko korišćenje i naplatu energije koja se utroši za punjenje. O potencijalima korišćenja elektromobila u Srbiji, i "eKapija" je već pisala.

- Cilj je da se što više za lokalno kretanje koristi ovaj vid prevoza, kako bi se smanjilo zagađenje ugljen-dioksidom i kako bi se uštedeo novac koji se troši na korišćenje fosilnih goriva. Ideja je da se automobili pune na jeftinu energiju i da "Elektrovojvodina" na taj način da svoj doprinos smanjenju zagađenja - navedeno je u saopštenju za javnost.

Izvor: E2 vesti www.e2.rs (Beta)

Poslednji put izmenjeno četvrtak, 20 septembar 2012 10:24
Branislav Vila

Montaža, montaža, montaža! Ceo život je jedna velika montaža :)

Adresa sajta www.vila.rs
PokloniIOtpadSkloni