27. Jan, 2022.

Od ove godine subvencionisani krediti za izolaciju objekata

Objavljeno u Finansije
Pročitano 3880 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja najavilo je da će banke, najverovatnije ove godine, ponuditi građanima subvencionisane kredite za unapređenje energetske efikasnosti objekata.

- Ministarstvo je izdvojilo prvih 200 miliona dinara za te namene i privodi kraju pregovore sa bankama, izjavio je državni sekretar Bojan Đurić u Privrednoj komori Beograda, na okruglom stolu o energetskoj efikasnosti u zgradarstvu.

Đurić je najavio da će Ministarstvo životne sredine finansirati kamatu, tako da će građani plaćati samo novac koji budu uzeli, i dodao da će 200 miliona dinara biti dovoljno za subvencionisanje oko 1.000 kredita.

Za savremenu izolaciju objekata od 100 do 140 kvadrata, prema Đurićevim rečima, potrebno je između 2.000 i 5.000 EUR, ističući da se tom investicijom dugoročno mogu ostvariti velike uštede novca.

Puna primena Pravilnika o energetskoj efikasnosti objekata je planirana od 30. septembra 2012, od kada će stambeni objekti morati da imaju takozvane “energetske pasoše”.

Izvor: E-kapija

Poslednji put izmenjeno sreda, 04 januar 2012 21:42
Branislav Vila

Montaža, montaža, montaža! Ceo život je jedna velika montaža :)

Adresa sajta www.vila.rs
Više iz ove kategorije Od proleća prozori na kredit »
PokloniIOtpadSkloni