25. Nov, 2020.

Najzelenija "Jabuka"

Objavljeno u Ekologija
Pročitano 1286 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kompanija Apple, ažurirala je svoju internet stranicu koja se bavi očuvanjem životne sredine i istaknula da je novi data centar u severnoj Karolini, čija je vrednost oko milijardu dolara i nalazi se na površini od oko 46.000 metara kvadratnih metara, dobila LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Platinum certifikat, ali i pored toga kompanija planira da na ovom postrojenju izgradi veliku elektranu koja će biti pokretana obnovoljivim izvorima energije (sunce).

Prema izjavama kompanije Apple, ni jedan drugi data centar ove veličine nije uspeo da dobije LEED Platinum cetifikat koji izdaje U.S. Green Building Council. Pa uprkos tome, kompanija Apple ostaje privržena daljoj implementaciji obnovljivih izvora energije, kao i smanjenjem pakovanja i ekonomičnoj potrošnji te što je moguće "zelenijem" dizajniranju svojih proizvoda.

U početnoj fazi izgradnje je takođe i velika solarna eketrana bazirana na fotovoltaic solarnim ćelijama koja bi trebala da zauzima površinu od oko 171 hektar.

Detaljnije se možete upoznati sa aktivnosti kompanije Apple u oblasti zaštite životne sredine na sledećoj strani: http://www.apple.com/environment/

Poslednji put izmenjeno sreda, 22 februar 2012 13:28
Marinel Cuculj

Sve se može ako se hoće!

Adresa sajta www.clickman.rs
PokloniIOtpadSkloni