25. Feb, 2021.

Sečanj nabavlja javno osvetljenje

Objavljeno u Dešavanja
Pročitano 1403 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Opština Sečanj je pokrenula postupak javne nabavke i pronalaženja privatnog partnera za usluge preuređenja javnog osvetljenja. Angažovana kompanija će instalirati i održavati LED sistem s bežičnom kontrolom.

"Ponudili smo model mesečnog plaćanja privatnom partneru tokom dvanaest godina trajanja ugovora", izjavio je Novak Zubac, direktor Javnog preduzeća za građevinsko zemljište, putnu, privrednu i komunalnu stambenu izgradnju, za novo izdanje Balkan grin enerdži njuza (Balkan Green Energy News – BGEN). Nažalost, nema mogućnosti za finansiranje iz javnih fondova; ni od republičke ni pokrajinske vlade, jer je specijalizovanih linija kao i opštih projekata malo, dok u Sečnju oklevaju da uzmu zajam od banke, dodao je. "Naš projekat pokriva celu teritoriju opštine, a odlučili smo da uvedemo javno-privatno partnerstvo da bismo postigli uštede i verujemo da će one imati značaj za našu malu zajednicu, koja ima skromne mogućnosti finansiranja", rekao je Zubac. On je podvukao da bi dugoročna ušteda troškova za struju, na opremu i održavanje, trebalo da bude sedamdeset odsto. Ovo je prvi projekat energetske efikasnosti za tu lokalnu samoupravu, izjavio je naš sagovornik.

Ponude se primaju do 29. juna u podne, glavni kriterijum je najniža cena, a rok za izvođenje radova je 60 dana, navodi se u javnom pozivu i dokumentaciji na vebsajtu opštine.

Izvor: balkangreenenergynews.com

Marinel Cuculj

Sve se može ako se hoće!

Adresa sajta www.clickman.rs
PokloniIOtpadSkloni