28. Oct, 2020.

Slabo posećena humanitarna izložba Istaknut

Ilustracijom do lepše životne sredine Ilustracijom do lepše životne sredine Cefiks
Objavljeno u Aktivnosti
Pročitano 1285 puta
Ocenite ovaj članak
(6 glasova)

Iako je humanitarna izložba postigla svoj postavljeni cilj, da pored mnoštva od oko 100 dečijih radova, na momenat  skrene pažnju na populaciju građana kojoj stvarno treba pomoć, opravdano se treba zapitati: kakvi smo to ljudi da nezapaženo propustimo ovu manifestaciju koja je organizovana u sali Kulturnog centra Vršac.

Centar za energetsku efikasnost „Cefiks“ Vršac i gradski vrtić „Buba Mara“ organizovali su (15.12.2015.)  humanitarnu prodajnu izložbu pod nazivom „Ilustracijom do lepše životne sredine“. Izloženo je oko 100 dečijih radova na zadatu temu koji su prethodno urađeni u okviru projekta koji je finansirala opština Vršac. Odlučeno je da se radovi ne plaćaju, ili otkupljuju, već da se u pripremljenu kutiju ostavi prilog u granicama mogućnosti, što je uradila većina posetilaca. Možda je razlog slabe posete večernji termin, ili tek započeta radna sedmica, a pretpostavljamo i rijaliti programi „Parovi“ i „Farma“ koji, pored starijih, truju predškolsku i školsku omladinu. O tome danas malo ko vodi valjanu brigu. Izloženi radovi su veoma zanimljivi, puni mašte i poruka, tako da se neće jednostavno ukloniti posle izložbe, već sačuvati i pokazati  na nekim prolećnim okupljanjima mladih  na trgu, ili javno publikovati.

Sav prilog od prodajnih radova uručen je posle izložbe predstavnicima Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara „Parakvad VŠ“ iz Vršca za nabavku sredstava i opreme. Iako se radi o skromnim sredstvima, oni su se zahvalili na skretanju pažnje na građane kojima je potrebna stvarna pomoć, ne samo moralna, već i materijalna, u nabavci opreme i pomagala koja su im potrebna za život.

Hasan Helja


Čovek je biće prakse!

Adresa sajta www.cefix.rs
Više iz ove kategorije Izrada štampanih ploča »
PokloniIOtpadSkloni