26. Oct, 2020.

Počela realizacija projekta ConSENSus

Objavljeno u ConSENSus
Pročitano 3079 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Centar za energetsku efikasnost „Cefix“ započeo je kroz partnersko delovanje realizaciju projekta ConSENSus - partnerski pristup u kreiranju politike zaštite životne sredine. Nosilac projekta je Beogradska otvorena škola - BOŠ, a partneri na projektu pored „Cefix“-a su još i UNEKOOP iz Paraćina i Aarhus centar iz Kragujevca.

Implementacija projekta će trajati 10 meseci, a ukupna vrednost projekta je 7.325.112,00 dinara. Deo budžeta koji je odobren „Cefix“-u u implementaciji ovog projekta iznosi 729,825,00 dinara. Prva tranša sredstava od strane REC-a u iznosu od 50% već su prebačena na račun CEFIX-a. Realizacija projekta počela je zvanično 25. aprila 2013., a projekat se završava februara 2014. godine.

Ciljevi projekta su:

-          Unapređenje mehanizama i prakse učešća OCD u upravljanju politikom životne sredine na lokalnom i nacionalnom nivou,

-          Doprinos izgradnji partnerskog pristupa između civilnog društva i javnih institucija za donošenje boljih politika u oblasti životne sredine i održivog razvoja,

-          Poboljšanje politike u oblasti životne sredine u skladu sa specifičnim potrebama lokalnih zajednica.

Neke od aktivnosti koje će se sprovesti u Vršcu jesu: Javno zagovaranje za osnivanje Zelenih saveta, konsultativne radionice, sastanci sa donosiocima odluka, a vrhunac projekta biće Regionalni Zeleni Forum (jedan od tri koji se realizuju u okviru projekta).

Branislav Vila

Montaža, montaža, montaža! Ceo život je jedna velika montaža :)

Adresa sajta www.vila.rs
PokloniIOtpadSkloni