11. Aug, 2022.

Između dve vatre - Zaboravljene dečje igre Istaknut

Između dve vatre Između dve vatre AVP VILA
Objavljeno u Zanimljivosti
Pročitano 201 puta
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Audio video produkcija „Vila“ sa ponosom Vam predstavlja novi televizijski obrazovni serijal pod nazivom „Zaboravljene dečje igre“. Projekat se realizuje uz finansijsku pomoć Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije.

Serijal “Zaboravljene dečje igre” se od danas emituje u osam TV centara i na tri Internet portala. Autor serijala je profesor Hasan Helja, a kroz 11 emisija nas vodi Sretko Marjanov kao voditelj-animator.

Projekat se bavi temom zaboravljenih dečjih igara kojima se razvija sportsko-takmičarski duh, a boravak u prirodi je najbolji mogući način da se deca odvoje od zatvorenog prostora, kompjutera, televizije i mobilnih telefona. U igri dete nalazi mogućnost za razvoj svojih čula, interesovanja i odgovore na mnoga pitanja. Kroz igru se može uticati na razvoj bitnih osobina deteta, na razvoj onih kvaliteta koji su društveno poželjni. Ovo je posebno značajno posle dužeg perioda trajanja koronavirusa koji je promenio način života, što može ostaviti trajne posledice na decu koja sve manje borave u prirodi.

Cilj projekta je da se ožive sadržaji zaboravljenih dečjih igara. Podsećanje na stare običajne dečije igre ima za cilj vraćanje dece prirodi, druženju, socijalizaciji, stvaranju pozitivnih emocija i boljoj komunikaciji među decom, boljoj prostornoj orijentaciji, boljoj motorici fizičkoj aktivnosti, a što sve zajedno doprinosi zdravlju i razvoju dece i usrećuje ih.

U igrama je učestvovalo 133 učenika iz 10 osnovnih škola Grada Vršca i naseljenih mesta, kao i SOŠO „Jelena Varjaški“ Vršac. Aktivno učešće u realizaciji tv emisija je uzelo i 14 nastavnika.

Pored odobrenih sredstava od strane Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije, pomoć je pružila i kompanija Svislajn Takovo sa njihovim slatkim i slanim proizvodima, kojoj se i ovim putem zahvaljujemo.

AVP „Vila“ Vršac, zajedno sa projektnim timom, zahvaljuje se na saradnji i učešću učenika i nastavnika osnovnih škola u otežanim uslovima izvođenja nastave zbog mogućih rizika od pandemije virusa. Sve to cenimo kao veliko razumevanje uloge prosvetnih radnika koji su, pored redovnih radnih obaveza, izašli u susret da pomognu u ovom projektu.

 

između dve vatre - zaboravljene dečje igre AVP VILA
Branislav Vila

Montaža, montaža, montaža! Ceo život je jedna velika montaža :)

Adresa sajta www.vila.rs
PokloniIOtpadSkloni