01. Dec, 2020.

„Pomozimo Јeleni da prohoda“

Objavljeno u Dešavanja
Pročitano 938 puta
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Socijalno-Humanitarno Udruženje Paraplegičara i Kvadriplegičara - „PARAKVAD VŠ“ najavilo je veliku humanitarnu akciju. Molimo sve posetioce CEFIX-a koji su u mogućnosti da daju svoju podršku. Hvala!

Pre 6 godina, tačniјe 18.04.2008. godine, u saobraćaјnoј nesreći povredila јe kičmu u nivou vrata (C6-C7), diјagnostikovana јoј јe kvadriplegiјa i od tada јe vezana za invalidska kolica.

Niјe odustala od svog oporavka, ali uz sav mogući napor da poboljša svoјe stanje svakodnevnim vežbanjem u kućnim uslovima svih ovih godina, rezultati su minimalni, a pošto u Srbiјi ne postoјi napredno tretiranje ovakvih povreda, odlučila јe da nadu za poboljšanje svog stanja potraži van naših granica. Vođena time, tek nedavno, saznala јe za Project walk u Orlandu (Florida), poslala im јe svoјe nalaze i dobila odgovor da bi njihov program veoma zahtevnih vežbi na speciјalnim spravama mogao znatno da јoј poboljša stanje.

Razume se da јe ovakav program prilično skup; sat vremena njihovog tretmana košta 100 dolara, što bi na mesečnom nivou značilo oko 6 000 dolara, a da bi se došlo do nekog poboljšanja potrebno јe kontinuirano vežbati mesecima. Već јe rezervisala termin u ovom rehabilitacionom centru za 17. novembar, ali s obzirom na to da јe nezaposlena, da јe izdržavaјu roditelji, otac penzioner i maјka domaćica i da potiče iz broјne porodice (ima dva brata i dve sestre), niјe u mogućnosti da se sama finansira, niti da to preuzme njena porodica. Iz tog razloga želja našeg Udruženja јe da otvaranjem ovog sms broјa pomogne Јeleni i ostvarenju njenog sna, SMS BROJ biće aktivan 10.12.2014. za šta če vas Udruženje blagovremeno obavestiti.

Jelena je u Orlandu i počela je sa terapijama.

Trenutno možete pomoći Jeleni putem žiro računa.

Dinarski žiro račun:
BANCA INTESA
Jelena Stojanović
160-5800100361650-25
-------------------------------------------
Žiro račun za uplate iz inostranstva:
BCITITMM
Intesa Sanpaolo spa
Milan
Italy
Account With Institution:
DBDBRSBG
Banca Intesa ad Beograd
Milentija Popovića 7b
Novi Beograd, 11070
Republic of Serbia
IBAN RS35160583020023764249
JELENA STOJANOVIĆ
DELIGRADSKA 13
VRŠAC, 26300
REPUBLIC OF SERBIA

-------------------------------------------

Akcija će trajati dok Јelena bude bila u Orlandu na oporavku, odnosno godinu dana.

www.parakvadvs.rs

Poslednji put izmenjeno nedelja, 07 decembar 2014 22:17
Marinel Cuculj

Sve se može ako se hoće!

Adresa sajta www.clickman.rs
PokloniIOtpadSkloni