27. Oct, 2020.

“Zeleni aktivista – mladi za životnu sredinu”

Objavljeno u Dešavanja
Pročitano 1427 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Evropski omladinski centar, u saradnji Unijom studenata opštine Vršac Vas sa zadovoljstvom poziva na okrugli sto “Zeleni aktivista – mladi za životnu sredinu”. Skup će se početi u petak 5. decembra u 11.00 u VIP sali restorana Alcudia (Hotel Srbija).

Skupu će prisustvovati predstavnici udruženja mladih i za mlade iz opštine, kao i predstavnici drugih organizacija i institucija koje u svom fokusu imaju zaštitu životne sredine.

Cilj skupa je upoznavanje sa omladinskim aktivizmom u oblasti zaštite životne sredine na lokalnom nivou. Okrugli sto omogućava da se zajedničkim snagama mapiraju problemi životne sredine na lokalnom nivou i predlože načini uključivanja mladih u njihovo rešavanje. Takođe, ovaj skup doprinosi jačanju organizacija civilnog društva u procesima donošenja odluka po pitanjima životne sredine, kako na lokalnom, tako i na regionalnom nivou, stavljajući poseban naglasak na mlade.

Predstaviće se i nagrade „Zeleni aktivista“ , „Zeleni pečat“ i '' Zelena inicijativa'' koje se dodeljuju najistaknutijem pojedincu, odnosno kancelariji za mlade, odnosno formalnoj ili neformalnoj grupi mladih ljudi u 2014. godini,  angažovanim na zaštiti životne sredine na lokalnom i/ili nacionalnom nivou.

Projekat realizuje Evropski omladinski centar (EOC) u saradnji sa Srpskim centrom za ekološka pitanja (SERC) i Centrom za etiku, pravo i primenjenu filozofiju (CELAP), a uz podršku programa SENSE koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC), uz finansiranje Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju SIDA.

U slučaju dodatnih pitanja o samom događaju, možete kontaktirati Marinu Jusufi na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i telefon 011 3035 788 ili 011 3035 786.

Marinel Cuculj

Sve se može ako se hoće!

Adresa sajta www.clickman.rs
PokloniIOtpadSkloni