27. May, 2020.
Objavljeno u Dešavanja
Pročitano 1373 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Da li ste čuli za kompaniju ETK? Ako niste, a trebalo je, tokom 2012. pa sve do sredine 2014. godine u Školskom centru “Nikola Tesla” punom parom radila je učenička kompanija ETK. Učenici elektro-grupe predmeta Kosta Andrej, Aleksandar Stefanov, Miloš Ivković i Stevan Petrov radili su na realizaciji neverovatnih ideja pod nadzorom mentora Mirjane Ankić, Svetlane Njegomir i Milana Njegomira.

Centar za energetsku efikasnost CEFIX bio je u prilici da se tokom 2013. godine upozna sa radom učeničke kompanije ETK i da prepozna potencijal i trud koji učenici i mentori ulažu u rad ETK te je ubrzo za njihov rad pribavljeno 6.000 dinara. Direktor kompanije se postarao da se sastavi i potpiše ugovor o saradnji između “kompanije” i Cefix-a da bi nekoliko meseci kasnije isti bio i realizovan. Cefix je obavešten da su “igračke” spremne.

I zaista u pitanju su igračke, ali ne bilo kakve, već edukativne igračke. “Živcometar” i “Igra spajanja”. Igračke namenjene deci predškolskog uzrasta ali verujemo da bi se “Živcometrom” rado poigrali i mnogo stariji. Važno je pomenuti i činjenicu da je većina delova iskorištena za proizvodnju igračaka od recikliranog materijala ili starih predmeta.

U sredu, 3. decembra u 10 sati, u vrtiću “Detlić” biće predaja proizvoda učeničke kompanije ETK pa Vas pozivamo da se zajedno sa mališanima iz vrtića malo poigramo i pomognemo novim naraštajima da saznaju nešto novo o obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti.

Marinel Cuculj

Sve se može ako se hoće!

Adresa sajta www.clickman.rs
PokloniIOtpadSkloni