22. Oct, 2020.

Zainteresovani građevinari obišli Biznis inkubator

Objavljeno u Aktivnosti
Pročitano 1218 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Tim projekta „Podrška malim i srednjim preduzećima razvojem infrastrukture elektronskog poslovanja u Županiji Timiš i susednom srpskom okrugu“ održao je danas informacioni sastanak i obilazak gradilišta sa zainteresovanim izvođačima radova na osnovu raspisanog tendera za uređenje terena i izgradnju puta u okolini Biznis inkubator centra u Vršcu.

Informacionom sastanku I obilasku gradilišta prisustvovale su kompanije “FormaPharm Engineering Group” doo Vršac i AD “Vojvodina put - Pančevo”.

Tender je raspisan 27. novembra 2014. godine. Tenderska dokumentacija je objavljena na sajtu i dostupana za preuzimanje i pregled na www.vrsac.com . Rok za dostavljanje ponuda je 29. januar 2015 u 10.00 časova po lokalnom vremenu. Moguće dodatne informacije ili pojašnjenja/pitanja biće objavljeni na sajtu opštine Vršac http://www.vrsac.com


Opština Vršac i ADETIM iz Temišvara (Agentia de Dezvoltare Economico-Sociala Timis), sprovode projekat vredan 1.791.152 evra, „Podrška malim i srednjim preduzećima razvojem infrastrukture elektronskog poslovanja u Županiji Timiš i susednom srpskom okrugu“. Projekat se sprovodi u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija - Srbija.

Opština Vršac će u sklopu Tehnološkog parka izgraditi Biznis inkubator centar (BIC). Od 1.000m2 starog skladišnog prostora, u vlasništvu Opštine Vršac, napraviće se novih 8 proizvodnih modula (od 60 do 150 m2). Omogućiće se poslovni proces podrške koji će ubrzati uspešan razvoj start-up i već afirmisanih kompanija, pružajući preduzetnicima niz ciljanih sredstava i usluga. Glavni cilj je proizvesti uspešne firme, koje će, kada napuste program, biti finansijski održive i samostalne.

Partner iz Rumunije, putem internet, uspostaviće sistem informisanja za promovisanje poslovnih mogućnosti u prekograničnoj oblasti. Platforma će sadržati bazu podataka sa informacijama o populaciji, lokalitetu, obrazovnim objektima, poslovnim objektima, privredi… Platforma će obuhvatiti i softver za modeliranje podataka, kako bi potencijalni investitori imali uvid u mogućnosti različitih poslovnih scenarija.

Branislav Vila

Montaža, montaža, montaža! Ceo život je jedna velika montaža :)

Adresa sajta www.vila.rs
PokloniIOtpadSkloni