29. May, 2020.

Predavanje o solarnoj energiji

Dana 20. aprila 2012. godine je u okviru projekta “Vršnjačkom edukacijom do održivog razvoja” održano predavanje na temu “Solarna energija” u prostorijama osnovne škole “Žarko Zrenjanin” u Izbištu.

Predavanje je održao inženjer Denis Pinku, master elektro-energetike, koji je prisutnim učenicima objasnio pojam solarne enrgije, ukazao na prednosti i nedostatke korišćenja ovog oblika enenrgije, i zatim im objasnio princip rada solarnog kolektora koji će oni sastaviti sa svojim nastavnikom. Učesnici predavanja su bili učenici VI, VII i VIII razreda.

Nakon predavanja, predstavnici “CEFIX”-a su obavili razgovor sa direktorom škole, gospodinom Dragoslavom Đurićem, u vezi obezbeđivanja prostorije u kojoj će biti smešten materijal potreban za izradu solarnog kolektora, i u kojoj će učenici sa svojim nastavnikom moći da rade na sklapanju kolektora.

Dogovoreno je da se kante za odvojeno prikupljanje otpada postave na vidno mesto, kako bi tokom trajanja projekta svi učenici škole mogli da učestvuju u akciji. Takođe, dogovoreno je da kada se prikupi određena količina otpada, nastavnik obavesti predstavnike “CEFIX”-a radi organizovanja prevoza do reciklažnog centra.

Poslednji put izmenjeno utorak, 15 maj 2012 07:57
Više iz ove kategorije Radni sastanak »
PokloniIOtpadSkloni