25. Oct, 2020.

UŠTEDA ENERGIJE BRIGA I MLADIH I STARIH

Nastavljena je serija predavanja u organizaciji „Cefix-a“ iz Vršca, sa prezentacijom „Ušteda energije u domaćinstvu“. Posle prikazanog filma zanimljiv razgovor je vođen i sa učenicima Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Vršcu.

Učenici su izrazili svoje mišljenje i predloge kako štedeti i kada smo najbogatiji. Interesantan je njihov predlog da se prioritetno rešava kvalitet grejanja u njihovoj školi, jer, kako kažu, smrzavaju se po hodnicima, a u nekim kabinetima grejanje je na zastarele plinske peći. Svojim aktivnim odnosom mladi se osećaju odgovornim za štednju energije, jer priznaju da su u tome direktni učesnici, pošto najviše koriste televiziju, računare, rasvetu i drugu savremenu opremu u domaćinstvu.

U drugom delu prezentacije, koju su izložili nosioci projekta Hasan Helja i Branislav Vila, mladi su popunili anonimne upitnike, a onda su se takmičili za tri nagradna DVD-a sa prikazanim filmom. Odgovarali su na postavljena pitanja iz programa nastave TiO i fizike koja se odnose na korišćenje energije. Na kraju su se osvežili sokovima i slatkišima čiju je nabavku u projektu obezbedio Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine.

Naredna projekcija je planirana u Osnovnoj školi „Paja Jovanović“, a održaće se krajem meseca aprila tekuće godine.

Branislav Vila

Montaža, montaža, montaža! Ceo život je jedna velika montaža :)

Adresa sajta www.vila.rs
PokloniIOtpadSkloni