27. Jan, 2022.

Top 5 Smartphone aplikacija za energetsku efikasnost

Objavljeno u Zanimljivosti
Pročitano 4720 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Troškovi energije su jedan od najvećih mesečnih troškova za domaćinstvo. Prvi korak za smanjenje mesečnih računa je merenje potrošnje energije - ali ko ima vremena da prati koliko dugo su svetla uključena?

Uštedite energiju bez gubljenja vremena korišćenjem aplikacija za pametne telefone koje ne samo da prate vašu potrošnju energije, već vam i pomažu pri kupovini energetski efikasnih proizvoda i isključuju vaše uređaje. To je energetska efikasnost na dohvat ruke!

1. Kupovina efikasne rasvete na jednom mestu

Praznična kupovina za energetski efikasnu rasvetu? Light Bulb Finder vam pomaže da pronađete sijalice koje bi najbolje odgovarale vašim instalacijama i potrebama. Takođe, šalje porudžbinu umesto Vas, i izračunava uštedu i period otplate od zamene trenutne sijalice.

Preuzmite Light Bulb Finder za Apple i Android.

 

2. Poboljšajte potrošnju goriva

Da li ste znali da brza vožnja, naglo ubrzavanje i naglo kočenje može smanjiti pređenu kilometražu za trećinu? Da biste postali vozač koji efikasno troši gorivo, instalirajte greenMeter i postavite telefon kao što bi postavili GPS. Senzori aplikacije detektuju vašu brzinu i promenu ubrzanja i  obaveštavaju vas o tome da li efikasno vozite.

Preuzmite greenMeter za Apple.


3. Ubijte Vampira

"Vampirska energija" - struja potrošena od strane aparata ("energetskog vampira") kada je isključen ali prikopčan na mrežu – računa se kao 10% od prosečne potrošnje električne energije u domu. Da biste izračunali koliko struje možete da izgubite u svakoj sobi u vašem domu, isprobajte iGo Vampire Power Calculator. Imajte na umu da aplikacija ne uzima u obzir starost aparata ili model.

Preuzmite iGo Vampire Calculator za Apple.

 

4. Učinite Vaš pametni telefon još pametnijim

Smanjite broj punjenja Vašeg telefona sa iamgreen’s Battery Saver. Ova aplikacija vam omogućava da na jednom ekranu podesite više opcija za pražnjenje baterije, kao što su nepotrebno osvetljenje ekrana i nepotrebna bežična konekcija (Wi-Fi). Ona takođe uključuje energetski kviz, nudi savete o štednji energije i sa svakom kupovinom ove aplikacije zasadi se po jedno drvo.

Preuzmite iamgreen Battery Saver za Blackberry i Android.

 

5. Uskoro stiže: Prikažite Vaš energetski efikasan profil na Facebook-u

OPower i Natural Resources Defense Council rade na tome da pokrenu Facebook aplikaciju osmišljenu tako da podstiče online diskusiju o korišćenju energije. Sa ovom social energy aplikacijom, Facebook prijatelji bi se takmičili u što manjoj potrošnji energije i držali jedni druge odgovornima za njihove ciljeve pri potrošnji energije.

Budite prvi u redu za aplikaciju social energy prijavljivanjem za obeveštenje kada bude pokrenuta.Poslednji put izmenjeno petak, 23 decembar 2011 11:28
PokloniIOtpadSkloni