23. Jul, 2024.

Za vikend zamena električnog otpada za novac

Objavljeno u Saznanja
Pročitano 1751 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ekološka akcija "Do plaže, preko reciklaže" biće održana 9. i 10. juna na Novom Beogradu, a građani će tada moći da zamene eletkrični i elektronski otpad za novac i time utiču na očuvanje životne sredine, saopštili su danas organizatori.

Kako je saopšteno, građani Novog Beograda koji donesu rashodovane električne ili elektronske uređaje biće nagrađeni i dobiće novac prema cenovniku koji će biti istaknut na namenskom kontejneru ispred Gradske opštine Novi Beograd, u Bulevaru Mihaila Pupina.

Svi koji žele da recikliraju, kako je navedeno, treba da ponesu đačku knjižicu ili ličnu kartu, a "ekološki džeparac" čekaće ih od 10 do 18 sati, 9. i 10. juna, ispred namenskog kontejnera u Bulevaru Mihaila Pupina.

Dodaje se da otpad koji se predaju mora da bude kompletan, odnosno da mu ne nedostaju delovi koji se recikliraju (kabl, ringla i drugo).

Svi prikupljeni uređaji biće reciklirani u pogonima "BiS Reciklažnog centra".

Ekološku akciju, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, organizuje Opština Novi Beograd u saradnji sa pančevačkim reciklažnim operaterom "BiS Reciklažni centar".

Izvor: Blic

PokloniIOtpadSkloni