22. Oct, 2020.
Objavljeno u Dešavanja
Pročitano 1065 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Tagovano

TOPČIDERSKI PARK BEOGRAD, 22-24.jun 2012. 09-20h, ulaz slobodan

Organic Live Fest je prvi festival u ovom delu Evrope čiji je koncept zasnovan na promovisanju prirodnih resursa i razvijanju svesti o zdravom načinu života. Obnovljivi izvori energije, organska proizvodnja, zdrav način života i zaštita životne sredine osnovne su teme festivala, i ujedno najaktuelnije teme savremenog društva.

Organic Live Fest je proglašen od strane Evropske komisije kao jedan od najboljih događaja u Evropi koji promoviše energetsku efikasnost i ove godine je zvanični predstavnik Srbije u EUSEW.

Organic Live Fest su podržali: Ministarstvo za zaštitu životne sredine, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo energetike, Ministarstvo omladine i sporta, Kancelarija za evropske integracije, Privredna Komora Srbije, Sekretarijat Životne Sredine, Turistička organizacija Beograda, Opština Savski Venac, Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, UNDP, SIEPA, WHO i drugi.

Projekat organizuju agencija za marketing u oblasati održivog razvoja Open Mind Agency, Agencija za energetsku efikasnost Republike Srbije i Udruženje građana Razvojni Centar. Partnerska organizacija je UNDP sa projektom "Održivi saobraćaj u Beogradu".

Open Mind Agency je agencija za marketing u oblasti održivog razvoja. Koncept održivog razvoja usmeren je na očuvanje prirodnih ekosistema i na racionalno korišćenje prirodnog bogatstva Zemlje. U vezi sa tim, Open Mind Agency predano radi na promovisanju i podizanju svesti o održivom razvoju te podizanju kvaliteta životne sredine i kvaliteta života.

Festival se održava u jednom od najstarijih i najlepših parkova u Beogradu, u Topčiderskom parku i to u delu od starog platana do spomenika Arčibaldu Rajsu. Lokacija je podeljena u nekoliko segmenata, nazvanih redom: Solar Stage, Organic Street, Energy Street, Hybrid Square, Recycle Corner, Lifestyle, Culture Area, Kids Area. U parku će biti instaliran wireless internet, kao i solarni punjač za mobilne telefone.

Topčiderski park se prostire na samo 4 km od centra grada, u dolini Topčiderske reke, na površini od 13 hektara. Svojim spomenicima podseća na burnu istoriju grada i zemlje. U ovom parku nalazi se impozantni primerak platana starog više od 150 godina, koji je zaštićen kao značajno prirodno dobro. Park je poznat i po građevinama iz 19.veka: Konak kneza Miloša Obrenovića, crkva Sv.apostola Petra i Pavla, muzej, staze i česme koje danas spadaju u najstarije u Beogradu. U 19. veku Topčider je bio središte svih važnijih događaja koji su se zbivali u životu Srbije, ali do današnjih dana ovaj park i cela dolina Topčiderske reke menjali su izgled. Biljni materijal je menjan i dopunjavan, te ceo park čuva izuzetno bogat fond raznolikih vrsta drveća i šiblja različite vitalnosti, starosti, dimenzija i porekla, a samim tim i estetske vrednosti.

"Priroda je svoje učinila, a sada ti učini svoje!" (Milton)

Poslednji put izmenjeno petak, 15 jun 2012 06:34
Marinel Cuculj

Sve se može ako se hoće!

Adresa sajta www.clickman.rs
PokloniIOtpadSkloni