25. Feb, 2021.

Uspeh udruženja za zaštitu životinja

Objavljeno u Dešavanja
Pročitano 2090 puta
Ocenite ovaj članak
(6 glasova)

Nakon učestalih  i brojnih apela udruženja za zaštitu životinja da se zabrani održavanje manifestacije “Hajka na vuka” u okolini Kruševca, u selu Veliki Šiljegovac u organizaciji Lovačkog udruženja Kruševac, koja je bila zakazana za 21.februar, stigla je dobra vest! Apel, kojem su se pridružili mnogi građani, udruženja za zaštitu životinja i neki portali, među kojima je prednjačio portal “Životinje.rs” je urodio plodom i “Hajke na vuka” neće biti!

Predsednica Organizacije za prava i zaštitu životinja “Orpak” iz Kruševca, Lela Bucek razgovarala sa predsednikom Lovačkog udruženja Kruševac, Vladimirom Kostićem i on je nagovestio da hajke neće biti već samo ručak koji označava završetak lovne sezone.

“Danas je izvršena i inspekcijska kontrola u prostorijama Lovačkog udruženja Kruševac i od ove godine trebalo bi da krene projekat “Monitoring vuka u lovištu Rasina” koja će trajati godinu dana, radi utvrđivanja brojčanog stanja vukova na teritoriji Rasinskog okruga. U zavisnosti od statistike znaće se da li je vuk strogo zaštićena vrsta u našim krajevima.” – kaže Lela Bucek.

“Nažalost, kao što svi znamo, lov je zakonom dozvoljen, na mnoge stvari nećemo moći da odreagujemo, ali uvek ćemo moći da reagujemo protiv osoba koje muče i zlostavljaju životinje – pa i one divlje. Reagovaćemo kao i do sada na nezakonite radnje, radnje koje predstavljaju krivična dela i strogo su kažnjive, kao što je jamarenje, ubijanje strogo zaštićenih vrsta, ubijanje i lovljenje pasa i mačaka.”

Izvor: Životinje.rs

Tomislav Mrčela

Bolje se razumem s psima nego s ljudima!

 

PokloniIOtpadSkloni