25. Aug, 2019.

NOVINARSKI NAGRADNI KONKURS CEDEFA I CERESITA - “IZOLACIJOM DO ENERGETSKIH PASOŠA”

Objavljeno u Aktivnosti
Pročitano 1776 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dragi Cefiksovci, članovi, prijatelji, stručnjaci, inženjeri, energetski menadžeri...

...miša u ruke, prste na tastaturu i prionite na pisanje, kuckanje, jer su CEDEF i CERESIT otvorili novinarski konkurs "Izolacijom do energetskih pasoša", a nagrada je lepa (studijsko putovanje u jedno od evropskih predstavništva Henkel Ceresit) tako da se isplati zagrejati stolicu i napisati članak. Naravno mi ćemo ga objaviti na našem sajtu.

Kontakt u Cefiksu: Branislav Vila, 064/184-05-10, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Centralno evropski forum za razvoj, CEDEF, u saradnji sa Udruženjem novinara Srbije, UNS, i Nezavisnim udruženjem novinara Srbije, NUNS, a pod pokroviteljstvom kompanije CERESIT raspisao je još jedan nagradni novinarski konkurs za najbolji medijski prilog na temu: “Izolacijom do energetskih pasoša“.

Cilj konkursa je unapređenje informisanosti javnosti i privrede o značaju izolacije kao jednog od ključnih faktora energetske efikasnosti u zgradama. Sektor zgradarstva je energetski najzahtevniji sektor u Evropi i Srbiji na koji se odnosi preko 40% ukupne potrošnje energije. U cilju unapređenja energetske efikasnosti, Republika Srbija je u skladu sa Direktivama EU donela Pravilnik o uslovima, sadržini i načinu izdavanja sertifikata o energetskim svojstvima zgrada koji je stupio na snagu 30. septembra 2012.

Konkurs je otvoren do 31. januara 2013. godine. Nagrada za najbolji prilog je studijsko putovanje u jedno od evropskih predstavništva kompanije Henkel CERESIT. Realizacija nagrada biće koordinisana od strane CEDEFa. Prema ugovoru CEDEFa i kompanije pokrovitelja konkurasa, CEDEF se obavezuje da organizuje i sprovede sve aktivnosti u vezi sa nagradnim medijskim konkursom, dok je kopmanija pokrovitelj u obavezi da realizuje nagradu.

Žiri će razmatrati prijave na osnovu doprinosa podizanju svesti javnosti i privrede o značaju izolacije u građevinskim objektima i upotrebi materijala koji štede energiju, ali neće zanemariti ni opšte novinarske kriterijume, kao što su kreativnost, originalnost, etičnost, kao i doprinos pozitivnim promenama u društvu.

Uslovi konkursa:
Pravo na učešće imaju svi novinari/ke, odnosno medijske kuće koji su objavili radove u medijima na teritoriji Republike Srbije. Svaki novinar/ka ima pravo da dostavi maksimum tri priloga. U izbor ulaze novinarske forme: izveštaj, intervju, članak, reportaža, itd, a nagrada se dodeljuje za rad objavljen ili emitovan u periodu od 01.01.2012. do 31.01.2013. godine.

Način prijavljivanja:
Prijavu na konkurs može poslati redakcija ili pojedinac na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili putem pošte na adresu CEDEF-a sa naznakom za konkurs (CEDEF - Centralno-evropski forum za razvoj, Žorža Klemansoa 13, 11000 Beograd).


Format prijave:
• Za štampu – skeniran tekst ili isečak ili Word dokument
• Internet – Word dokument sa linkom
• Za TV - DVD disk
• Za radio - CD u mp3 formatu

Stručni žiri će pregledati dostavljene materijale i doneti odluku o dodeli nagrade. Članovi žirija su:
- Jovanka Arsić-Karišić, predsednik UO CEDEF-a, ujedno i predsednik žirija
- Jovan Šarenac, direktor, Henkel CERESIT
- Jelka Jovanović predstavnik NUNSa
- Petar Jeremić, predsednik IO UNSa
- dr Miodrag Mesarović, generalni sekretar Komiteta Srbije Svetskog saveta za energetiku
- Slavica Gligorović, novinar RTS1, pobednica na prethodnom konkursu za medije koji je CEDEF organizovao pod
pokroviteljstvom kompanije Henkel CERESIT

Odluka o najboljem prilogu biće doneta tokom februara 2013. godine po principu najvećeg broja osvojenih poena i objavljena na sajtovima: CEDEF-a, Media Centra, UNS-a i NUNS-a.

Kontakt za medije : Vesna Marković, 011 / 30 36 134, 062/ 50 57 50, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Preuzmite priloge:
Branislav Vila

Montaža, montaža, montaža! Ceo život je jedna velika montaža :)

Adresa sajta www.vila.rs

Budi u toku!

Da biste primali redovna obaveštenja prijavite se na mejling listu.

PokloniIOtpadSkloni