17. Jan, 2021.

WWF traži volontere za akciju u Srbiji

Objavljeno u Ekologija
Pročitano 1884 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Svetski fond za prirodu (WWF) pozvao je danas zainteresovane u Srbiji da se kao volonteri priključe akciji lokalne edukacije stanovništva o klimatskim promenama, a u okviru svetske kampanje "Arktik houm" (Arctic Home) sprečavanja razaranja arktičkih staništa belih medveda, koji su na ivici opstanka.

U Srbiji se kampanja Arktik houm prvi put sprovodi i posvećena je edukaciji stanovništva o klimatskim promenama i načinima kojima može da se utiče na zaštitu životne sredine što se odnosi i na sam arktički biodiverzitet i bele medvede pošto stanje na Severnom polu indirektno ostavlja posledice i na životnu sredinu u Srbiji.

WWWF pozvao je volontere da se prijave u Beogradu od 1. do 12. februara, u Novom Sadu od 15. do 17. februara i Nišu od 22. do 24. februara.

Kako je saopšteno iz te organizacije poželjno je da volonteri budu stariji od 18. godina, da imaju iskustvo u angažovanju na polju zaštite životne sredine i prirode, iskustvo u radu sa nevladinim organizacijama i iskustvo pri organizaciji različitih dogadjaja.

Prijave za učešće u kampanji mogu se poslati na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 22. januara.

Svetski fond za prirodu je jedna od najvećih svetskih, nezavisnih organizacija, koja se bavi zaštitom prirode i ima skoro pet miliona pristalica i aktivnu globalnu mrežu u više od 100 zemalja.

Izvor : (Beta)

PokloniIOtpadSkloni