07. Jul, 2020.
Pročitano 2212 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

TVOJ IZBOR ZA BOLJI SVET - PRVA EKO BOCA NAPRAVLJENA PO PLANTBOTTLE™ TEHNOLOGIJI NA TRŽIŠTIMA SRBIJE, CRNE GORE I BOSNE I HERCEGOVINE

Rosa je na tržištima Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, lansirala prvu eko bocu čija je ambalaža do 30 odsto biljnog porekla, a uz to je u potpunosti pogodna za reciklažu. Ova inovativna boca, napravljena po savremenoj PlantBottle™ tehnologiji, predstavljena je multimedijalnim „Koncertom za biljke“ u Botaničkoj bašti u Beogradu. Nova Rosa eko boca zbog smanjene emisije ugljen dioksida i smanjene upotrebe fosilnih goriva u njenoj izradi, doprinosi očuvanju životne sredine. U sastav Rosa PlantBottle™ boce ulazi etanol dobijen iz šećerne trske iz Brazila, koji predstavlja prvu generaciju biogoriva koje je prihvaćeno širom sveta zbog svog ekološkog efekta.

„Inovacije u oblasti održive ambalaže i uvođenje ekološki odgovornih rešenja su naši prioriteti. Uvođenjem Rosa PlantBottle™ boce na tržište, nastojimo da na što adekvatniji način doprinesemo očuvanju životne sredine i smanjimo uticaj na našu planetu i njene resurse. Ovo je samo jedna u nizu inovacija, a prethodio joj je projekat u okviru koga smo smanjili količinu plastike potrebne za proizvodnju jedne flaše, a time smanjili i emisiju ugljen-dioksida. Takođe, kroz naše aktivnosti se trudimo da podignemo svest potrošača o važnosti reciklaže“ - Milija Magdelinić, brend menadžer Rosa vode.

„Drago nam je što kompanija Coca-Cola, društveno odgovornim poslovanjem uvodi novine na tržište koje vode računa o očuvanju prirode a nova Rosa PlantBottle™ boca predstavlja pravi primer primenjivog, naučno zasnovanog pristupa kako bi se smanjio uticaj ambalaže. Sa Coca-Cola kompanijom sarađujemo i na drugim projektima u oblasti zaštite voda” - Duška Dimović, direktorka programa za Srbiju Svetskog fonda za prirodu (WWF).

Rosa PlantBottle™ je trenutno dostupna u 0.33L PET i 0.5L PET pakovanjima. Coca-Cola sistem će nastaviti da unapređuje tehnologiju koja će omogućiti da se uveća količina recikliranog i obnovljivog materijala u ambalaži a krajnji cilj je ugljenik-neutralna, 100 odsto obnovljiva boca od materijala biljnog porekla koja u potpunosti može da se reciklira.

Izvor: rosa.co.rs

Pripremili: Anja Grujic, Uros Stojanovic, Aleksandar Kalaji

Poslednji put izmenjeno četvrtak, 09 maj 2013 09:23
Hemijsko-medicinska škola Vršac

Sterijina 113, 26300 Vršac

Telefon: 013 830 292

email: sekretarijat@hms.edu.rs

Više iz ove kategorije Volkswagenov hibrid »
PokloniIOtpadSkloni