19. Jan, 2022.

Cena struje od jeseni 60% viša?!

Objavljeno u Finansije
Pročitano 6378 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kako saznajemo putem sajta B92.net postoje uslovi da se cena struje od jeseni poveća za čitavih 60%.

Dakle, potrošači u Srbiji još neko vreme ne treba da brinu o ceni struje, a da li će ih „strujni udar” zateći u oktobru i u kom procentu sada se ne može precizno reći.

Ipak, gotovo je izvesno da će struja u Srbiji biti skuplja i to iz nekoliko razloga - cena električne energije u Evropi ide na više, kilovat poskupljuje ili se povećanje traži i u zemljama u regionu, a mnogi ukazuju i da je cena kilovata u Srbiji najniža u okruženju.

To je ranije rekao i generalni direktor Elektroprivrede Srbije Dragomir Marković, kada je ukazao i da EPS planom poslovanja za ovu godinu nije predvideo povećanje cene kilovata, ali i da će do kraja 2014. godine cena struje morati da poraste 60 odsto, što je moguće uraditi ođednom ili postepeno.

 

Srbija je među energetski najneefikasnijim zemljama

Da li zbog cene električne energije, ili zbog loših navika, Srbija je i među energetski najneefikasnijim zemljama. Struja se troši na zagrevanje domaćinstava, što je, kažu stručnjaci, veoma loše, ali kućni budžeti su ti koji biraju energent za grejanje. Ukoliko kilovat do kraja 2014. godine bude skuplji za 60 odsto, sigurno je da će se ovakav vid grejanja smanjiti.

 

Foto: B92.net, Izvor: B92.net

Marinel Cuculj

Sve se može ako se hoće!

Adresa sajta www.clickman.rs
Više iz ove kategorije Obračun električne energije »
PokloniIOtpadSkloni