25. Jan, 2022.

Korporativna društvena odgovornost - "Zeleni" dileri unose promene

Honda je predstavila "Honda Environmental Leadership Award" i "Acura Environmental Leadership Award" nagrade za dilere koji dobrovoljno smanjuju svoje utroške energije za 10% ili više, razvijaju mere štednje vode i sprovode program reciklaže.  

environ design large GreenDealerAward Logo1

Program nudi tri nivoa postignuća: Srebrni (Silver), Zlatni (Gold) i Platinum (Platinum).

Dileri srebnog nivoa (Silver-level) moraju ostvariti uštedu od 10% u ukupnoj potrošnji energije, moraju da razviju plan uštede potrošnje vode i sprovedu sveobuhvatan program reciklaže.

Dileri zlatnog nivoa (Gold-level) moraju da ostvare kontinuirano poboljšanje u uštedi, održe gore navedene ciljeve srebrnog nivoa i više.

Nagrada najvišeg nivoa platinum (Platinum-level) je rezervisana za dilere čiji objekti steknu LEED sertifikat od U.S. Green Building Council-a.

Greend-DealerAcura-Logo-208x300

Zahtevanih 10% uštede energije je u skladu sa nagradom "U.S. EPA’s Energy Star Award" i programom Nacionalne Asocijacije dilera automobila.

Dileri su preduzeli brojne korake kako bi umanjili svoj uticaj na životnu sredinu, uključujući zamenu postojećeg osvetljenja nisko-energetskim (low-energy) lampama, postavljanjem senzora pokreta koji isključuju svetlo kada nije u upotrebi, zamenu starih klima uređaja i sistema grejanja korišćenjem opreme koja je energetski efikasnija, postavljanjem solarnih panela, upotrebu sistema za prikupljanje kišnice kako bi smanjili utrošak vode za navodnjavanje vegetacije.

 

PokloniIOtpadSkloni