27. Jan, 2022.

PRVI FORUM NEVLADINIH ORGANIZACIJA OPŠTINE VRŠAC

Objavljeno u Aktivnosti
Pročitano 4782 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na inicijativu Udruženja građana ZA BOLJI VRŠAC i Ekološkog udruženja AVALON u centru AGORA 19.06.2012 godine organizujovan je PRVI FORUM NEVLADINIH ORGANIZACIJA opštine Vršac na kojem su prisustvovali pored pomenutih Udruženja i Građanski parlament Vršac, Prirodnjačko društvo GEA, Centar za energetsku efikasnost CEFIX, Društvo za kulturu, obrazovanje i socijalnu integraciju Roma ROMAN OKRLO - ROMSKI GLASNIK, Udruženje preduzetnika Banata, udruženje ljubitelja vršačkog jezera VRŠAČKA OAZA, Moto klub VRŠAC, Udruženje potrošača KOŠAVA i Udruženje TRANSFORM.

Forum je otvorio Radojica Mojsijev sa uvodnom temom "Nova uloga NVO-a u razvoju lokalnih samouprava EU i Srbiji" sa konstatacijom da lokalna vlast u opštini Vršac treba da se ugleda na lokalne samouprave u EU i obezbedi uslove za rаd lokalnim Udruženjima građana, uspostаvi pаrtnerstavа sа Udruženjimа rаdi pripreme projekаtа i obezbeđenja budžetskih sredstava za njihovo finansiranje, kao i da inicirа sаrаdnju lokalnih Udruženja sа ostаlim orgаnizаcijama i privrednim subjektima u opštini Vršac, kako bi se prevazišli uticaji ekonomske krize, podigao kvalitet života građana i pospešilo zapošljavanje.

U prvom radnom delu foruma Budimir Babić je izneo predlog inicijativne grupe za osnivanje vršačke NVO mreže i podstakao diskusiju o potrbi zajedničkog delovanja vršačkih Udruženja. On je naglasio da principi za udruživanje teba da budu demokratičnost, ravnopravnost i saradnja među članicama Vršačke NVO mreže.

U drugom radnom delu Foruma pročitan je predlog Sporazum o zajedničkom delovanju nevladinih organizacija opštine Vršac i konstatovana je potreba da Forum prekine zasedanje, kako bi učesnici foruma predlog sporazuma prezentovali svojim članovima i dali primedbe. Predloženo je da Forum nastavi sa radom 25. 06. 2012 godine i završi se svečanim potpisivanje Sporazuma i konferencijom za štampu. Takođe je odlučeno da ovaj forum u doglednom vremenskom periodu postavi svoj web site.

U Vršcu, 19.06.2012.

Inicijativni odbor

Poslednji put izmenjeno sreda, 20 jun 2012 16:30
Marinel Cuculj

Sve se može ako se hoće!

Adresa sajta www.clickman.rs
Više iz ove kategorije Vaillant pomogao "Plavi krug" »
PokloniIOtpadSkloni