Odštampajte ovu stranicu

Formirana mreža ekoloških nevladinih organizacija opštine Vršac - ZELENI KRUG

Objavljeno u ConSENSus
Pročitano 23366 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

28. avgusta u Vršcu, u okviru projekta ConSENSus potpisan je „sporazum o zajedničkom delovanju ekoloških nevladinih organizacija opštine Vršac“ pod nazivom ZELENI KRUG.

„Zeleni krug“ formiran je od strane 8 organizacija civilnog društva, a svoj potpis na sporazum stavili su: Društvo ljubitelja gradskog parka Vršac, Ekološko društvo „Priroda i zdravlje“, Društvo „Romano krlo – Romski glas“, Ekološki centar „Stanište“, Prirodnjačko društvo „Gea“, Regionalni „Uneko“ Banat, Pokret gorana Vršac i Centar za energetsku efikasnost „Cefix“. Sastanku je ispred opštine Vršac prisustvovao član opštinskog veća zadužen za ekologiju gospodin Miloš Vasić, kao i gospođa Orhideja Štrbac ispred javnog preduzeća za izgradnju, razvoj i uređenje opštine Vršac – JP „Varoš“.

Neke od aktivnosti i prioriteti kojima će se „Zeleni krug“ baviti jesu: Zaštita životne sredine, kao prvi prioritet rada mreže; izrada i implementacija praktičnih javnih vršačkih zelenih politika; organizovanje i sprovođenje edukativnih programa; učestvovanje na konkursima za dobijanje sredstava sa zajedničkim projektima, kao i zajednička implementacija odobrenih projekata; uspostavljanje delotvornih mehanizama za učešće organizacija civilnog društva u kreiranju i sprovođenju politike životne sredine u opštini Vršac, kroz osnivanje i aktivno učešće u radu ZELENOG SAVETA OPŠTINE VRŠAC.

Organizacije potpisnice sporazuma će na narednom sastanku formirati Savet „Zelenog kruga“ koji će koordinirati rad ove mreže ekoloških organizacija. Svečanim činom potpisivanja sporazuma spisak članica nije zaključen i u naredne dve nedelje očekuje se pristupanje ostalih ekoloških organizacija sa teritorije opštine Vršac „Zelenom krugu“.

Branislav Vila

Montaža, montaža, montaža! Ceo život je jedna velika montaža :)

Adresa sajta www.vila.rs